Vysoké vítězství okořeněné čistým kontem

image_pdfimage_print

Fotbalisté Kosořic poprvé na jaře cestovali na půdu soupeře. Jedenáctá Kropáčova Vrutice hostila šesté Kosořice. Oproti minulému kolu došlo u hostí k minimu změn. Pozitivem bylo uzdravení Stehlíka a po delší době návrat zkušeného Sedláčka. Zvláště, když se hosté doma střelecky trápili. Chuť si Kosořičtí chtěli napravit na hřišti č. 2, kde se hrálo druhé jarní kolo. 

Slavoj Kr. Vrutice „A“ – TJ Sokol Kosořice  0:5 (0:2)

Hráči Kosořic vstoupili do zápasu aktivně, zejména v prvních deseti minutách. Již ve druhé minutě přihrával do pokutového území Malík, následně Kořínek zpětnou přihrávkou oslovil Mašku, ale jeho rána z hranice velkého vápna Juracska příliš nezaměstnala. O minutu později předvedli hosté další pěknou akci napříč celým hřištěm. Po výměně míče Hančara s Kořínkem prvně jmenovaný přihrával před branku, jenže Malík ve skluzu na míč nedosáhl. Kosořičtí se neprosadili ani po rohovém kopu Hančara. Míč si sice našel nabíhající Krejcar, ale v nepřehledné situaci zacílil vedle branky. O poznání větší šanci nevyužil Krejcar ani ve 13. minutě. Opět po rohovém kopu mířil hlavou z lepší situace mimo branku. Až poté se o slovo přihlásili i hráči Kropáčovy Vrutice. Vladimír Krompaský ani Jarolím se střelecky také neprosadili. Ve 23. minutě hosté postupně hlavičkami Salače a Herinka prodloužili míč za obranu, rychlonohý Hančar utekl obraně a následně prostřelil i vrutického gólmana – 0:1. Po úvodních minutách v režii Kosořických se hra začala vyrovnávat. Hosté se s hubeným náskokem v následujících minutách do zakončení nedostávali, což ale platilo i o domácích. V celkem chladném počasí obě mužstva bojovala i s odskokem míče. Hosté předvedli zlepšenou fázi hry před koncem prvního poločasu. Ve 34. minutě se Malík sice šikovně zbavil obránce, jenže nezakončil dobře. O dvě minuty později si Batala z vlastní poloviny hřiště všiml na pravé straně volného Herinka. Ten si navedl míč až k pokutovému území, odcentroval, Malík hlavičkou vrátil míč před branku a Kořínek taktéž hlavou byl u míče dříve než jeho strážce – 0:2. Hosté sice vedli rozdílem dvou branek, ale ve 42. minutě se zápas pro ně zkomplikoval. Domácí útočili a mimo pozornost hlavního rozhodčího došlo ke střetu Herinka s vrutickým Vladimírem Krompaským. Celou situaci zaznamenal asistent na pomezí na druhé straně hřiště a na jeho popud byl Herink vyloučen za úder loktem. Jak to tak bývá, názory na situaci měly obě strany odlišnou. Každopádně domácí čekala ve druhém poločase přesilová hra. Emoce vzplály i po zákroku na kosořického brankáře, v tomto případě ale rozhodčí zůstal zcela klidný.

Po změně stran hosté spíše vyčkávali, s čím vyrukuje soupeř. V 55. minutě kosořickému brankáři odskočil míč při odkopu. Domácí okamžité zaútočili. V prvním případě se blýskl Abelovský, druhý pokus skončil mimo tři tyče. Domácí se o chvíli později domáhali pokutového kopu za hraní rukou, hlavní rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře. Kosořickým se poté začali naskýtat šance na rychlé brejky. Maška načapal lehkovážného obránce v nedbalkách a vyslal do úniku Kořínka. Hostující útočník poté ve snaze vystřelit spíše nabral krtka a Juracsko jeho ránu bez problémů kryl. V 63. minutě, krátce po střídaní, číhal po rohovém kopu na zadní tyči vrutický František Krompaský. Jeho pokus ale Abelovský vyrazil. Na druhé straně se po akci hosté dožadovali rohového kopu. Až po pěkném gestu vrutického hráče, který přiznal teč, zahrávali hosté rohový kop. Po něm se do zakončení dostal Batala, ale teprve následný zásah Salače měl až ty správné gólové parametry – 0:3. Následně domácí v předstihu pečetili své vítězství. Pohlednou akci z pravé strany odstartoval Malík přihrávkou Hančarovi, který míč posunul doleva a střídající Stehlík zakončoval do odkryté branky. O minutu později, podobná akce s podobným výsledkem. Hančar si vyměnil míč se Stehlíkem, přihrávka následně směřovala na značku pokutového kopu, odkud se Malík nemýlil a prostřelil brankáře popáté. Jednu z mála vyložených šancí si fotbalisté Kropáčovy Vrutice schovali do 75. minuty. Abelovský si výborně poradil se zakončením Jarolíma a následnou střelu Františka Krompaského na zadní tyčil vykryla obrana na brankové čáře. Utkání se poté již spíše dohrávalo. Hosté se zatáhli a domácím se tento blok nedařilo překonat a dlouhé míče většinou doputovaly až ke kosořickému brankáři. Jediným dvougólovým střelcem v tomto duelu mohl být Hančar, který vystihl rozehrávku soupeře. Po úniku se sice zbavil brankáře, při následném zakončení mu radost zmařil dobíhající Bohata, který odvrátil míč mimo branku.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 23. Hančar, 35. Kořínek, 66. Salač, 71. Stehlík, 72. Malík
  • Rozhodčí: Kožej – J. Pažout, Meri
  • Diváků: 77
  • ŽK: Jiří Havelka – Salač
  • ČK: 42. Herink (Kosořice)
  • Kosořice: Abelovský – Archman, Batala (72. Vocásek), Krejcar, Řehák – Herink, Maška, Salač, Hančar (70. Sedláček) – Kořínek (60. Stehlík), Malík
  • Kr. Vrutice „A“: Juracsko – Kiss, Bohata, Tomáš Musil st., Jiří Havelka (66. František Krompaský) – Jan Havelka, Tomáš Musil ml., Malý, Vladimír Krompaský – Novák (85. Holub), Jarolím (77. Radil)
Slavoj Kr. Vrutice „A“  – TJ Sokol Kosořice 0:5
Sokol Březno –  TJ Sokol Řepov 0:5
SK Akuma Ml. Boleslav –  SK Benátky nad Jizerou „B“ 3:0
SK Bělá p/Bezdězem –  SK Jizeran Doubrava 5:0
TJ Sokol Kněžmost –  FK Zdětín „A“ 5:1
FK Krnsko „A“ –  SK Meteor Kostelní Hlavno 0:2
Dolnobousovský SK „B“ –  FC Mukařov 3:2

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
2. 4. 2022 16:30 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Slavoj Kr. Vrutice0000Porážka
TJ Sokol Kosořice0235Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
5Batala Zdeněk 3 Obránce
8Wolf Jakub Záložník
9Kořínek Aleš 7 Útočník
10Hančar Dominik 16 Záložník
12Malík Michal Útočník
13Archman Václav Obránce
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
17Krejcar Martin Obránce
3Vocásek Filip 5 Záložník
7Stehlík Jan 9 Záložník
16Sedláček Marek 10 Obránce

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..