V duelu s Kněžmostem ztratili dva body

image_pdfimage_print

Druhá polovina sezóny odstartovala poslední březnový víkend zápasem Kosořic v domácím prostředí proti Kněžmostu. Střetla se mužstva sousedící v tabulce. Bylo jen otázkou, kdo má za sebou úspěšnější zimní přípravu a jak se povede navázat na tyto zápasy v prvním jarním mistrovském utkání.

TJ Sokol Kosořice – TJ Sokol Kněžmost  1:1 (0:0)

Úvod zápasu naznačoval, že se jedná o první soutěžní duel po zimní pauze. Fotbalisté Kosořic sice drželi míč ve své moci, ale v úvodní čtvrthodině brankáře Moce příliš nezaměstnali. V 16. minutě se před branku prokombinoval novic v kosořickém dresu, Dominik Hančar, nejlepší střelec ze zimní přípravy. Ale ani on brankáře zatím výrazně nevystrašil. Dalších patnáct minut se pokračovalo, podobně jako v úvodu. Kosořičtí se snažili kombinovat, ovšem chybami a odskoky míčů se na dostřel kněžmostské branky nedostávali. Ke změně došlo téměř po půlhodině hry. Vše odstartoval únik domácího Hančara, který přízemním centrem našel před brankou Malíka. Ten však zblízka nastřeli jen vybíhajícího gólmana. Ve zbylých minutách prvního poločasu už měli diváci o zábavu postaráno. O chvíli později Malíkův přímý kop našel dvě kosořické věže v pokutovém území soupeře, ale hlavička Bataly směřovala nad branku. A neuspěl ani Krejcar, jenž se znenadání objevil až před Mocem. Až ve 35. minutě hosté výrazněji zahrozili. Na unikajícího Berana dotíral Herink. Nakonec se kněžmostský hráč dostal před svého soka, ale Herink byl neodbytný a v poslední chvíli soupeři znemožnil lépe zakončit. Z následujícího rohového kopu se míče zmocnili domácí a po rychlém brejku přihrával Malík do pokutového území. Maška zády k brance ještě přihrál Kořínkovi, jenže s jeho ránou si brankář poradil. Brankou neskončilo ani pohotové zakončení Kořínka hlavou po rohovém kopu Hančara. Ani Malíkova akce, na jejímž konci se sice Hančar zbavil dvou protivníků, ale gólman byl opět pozorný. Míč za brankovou čáru dopravil chvilku před pauzou kosořický Malík, ale asistent na pomezí gólovou radost zhatil zdviženým praporkem.

V úvodu druhého poločasu pokračovali hráči Kosořic v dobývání kněžmostské branky. Již ve 47. minutě Kořínek uvolnil Malíka a po následné střele si Moc připsal další úspěšný zákrok. Vzápětí po centru Kořínka nesprávně zamířil Hančar a následně i zakončoval Kořínek, ale i v tomto souboji byl úspěšnější kněžmostský gólman. V 61. minutě v ojedinělé příležitosti hostí se drze do vápna probojoval Šosvald, ale nikdo ze spoluhráčů před odkrytou brankou jeho snahu neproměnil v úvodní branku. O dvě minuty později se akce opakovala. Ve vápně číhající Zajíček si pokryl míč a z otočky úspěšně zakončil – 0:1. Kosořičtí pokračovali ve snaze vstřelit minimálně vyrovnávací branku, ale na domácích byla již znatelná nervozita. Po Malíkově centru nepřesně pálil Hančar. Následně postupoval Malík sám na branku, jenže výhodný čas na zakončení promeškal. Akce pokračovala na pravé straně. Kořínek centroval, Hančar uvnitř pokutového území našel volného Batalu, jenže s technickou střelou si opět brankář poradil. Až v 83. minutě byl rychlý Hančar u míče dříve než brankář. Jeho lob sice zastavilo břevno, ale Malík již bez problémů usměrnil míč za brankovou čáru – 1:1. Ve zbylých minutách se domácí pokusili ještě zvrátit vítězství na svou stranu, ale proměňování šancí v dnešním duelu byl nejpalčivější problém. Kosořičtí neuspěli ani z vyložených příležitostí a duel tak skončil bez vítěze.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 83. Malík – 63. Zajíček
  • Rozhodčí: Bohuslav – Váňa, Novák
  • Diváků: 68
  • ŽK: Řehák – Mlynka
  • Kosořice: Abelovský – Herink, Batala, Archman, Řehák – Malík, Maška, Krejcar, Vocásek (63. Mudroch) – Kořínek, Hančar
  • Kněžmost: Moc – Čáp (37. Ondřej Novák), Kožíšek, Vávra, Rašín – Jan Novák, Zajíček, Mlynka, Rychtr (87. Čadil) – Beran, Šosvald
TJ Sokol Kosořice  – TJ Sokol Kněžmost 1:1
TJ Sokol Řepov –  FK Zdětín „A“ 5:2
Sokol Březno –  SK Bělá p/Bezdězem 2:3
SK Meteor Kostelní Hlavno –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 1:1
FC Mukařov –  FK Krnsko „A“ 0:6
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  Dolnobousovský SK „B“ 4:0
SK Jizeran Doubrava –  SK Akuma Ml. Boleslav 4:3

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
26. 3. 2022 15:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0011Remíza
TJ Sokol Kněžmost0011Remíza

TJ Sokol Kosořice

1Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
3Vocásek Filip 4 Záložník
7Hančar Dominik Útočník
8Wolf Jakub Obránce
10Kořínek Aleš Útočník
11Archman Václav Obránce
12Malík Michal Záložník
14Batala Zdeněk Obránce
15Řehák Jaroslav Obránce
16Krejcar Martin Záložník
4Mudroch Roman 3 Záložník
6Antl Michal Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..