Kosořičtí proti oslabenému soupeři nezaváhali

image_pdfimage_print

Výsledkově trápící se Mukařov cestoval v dalším kole do kosořického areálu. V tom předešlém čítala soupiska hostů jen jedenáct statečných. V duelu s Kosořicemi hráli již od začátku v oslabení o jednoho muže.

TJ Sokol Kosořice – FC Mukařov  5:0 (1:0)

Od úvodních minut se hrálo podle papírových předpokladů. Fotbalisté Kosořic se usadili na polovině soupeře, ale vážnější příležitost byla k viděli až po čtvrt hodině hry. Grusem vybojovaný míč poslal Řehák před branku, jenže Malík zamířil z dobré pozice jen vedle. Tentýž hráč neměl seřízená mířidla ani vzápětí, kdy se probojoval před branku, ale zacílil mimo tři tyče. Nakonec se mohlo skóre měnit na druhé straně. Ve 20. minutě mukařovský Zavrtal zahrával rohový kop a přímo praporku nastřelil vzdálenější tyč Abelovského branky. Další příležitosti byly k vidění opět u branky Mukařova. Malíkova přihrávka našla Jakubůva, jenže domácí v tandemu nevyužili převahy proti jedinému obránci. Z následného rohového kopu nebezpečně zakončoval Zvěřina. Domácí sice kontrolovali hru proti oslabenému soupeři, ale s útoky do zformované obrany si v dalších minutách příliš nevěděli rady. Spousta akcí končila nepřesnou přihrávkou do míst kolem velkého vápna, kde už byl prostor velmi zhuštěný. Slabou útěchou pro Kosořické bylo, že byla malá šance na inkasování, když se většina prvního poločasu odehrávala na polovině soupeře. Příležitost stojící za zmínku se zrodila až ve 42. minutě. Malík s Herinkem obstarali přihrávku před branku a Josef Grus hlavou zamířil těsně nad. O dvě minuty později domácí kroužili kolem pokutového území soupeře tak dlouho, až Malík, jako správný kapitán, vzal zodpovědnost na sebe a vystřelil ze střední vzdálenosti. Nenápadná střela mířící k tyči nakonec skončila v síti a Kosořičtí tak prolomili střeleckou smůlu.

Hned zkraje druhého poločasu postihla hosty další pohroma. Vinčálek odkulhal za postranní čáru se svalovým zraněním a na hřišti již zůstalo jen devět spoluhráčů. Navíc se Kosořickým o chvíli později podařilo vstřelit druhou branku. Ležící brankář sice zprvu zabránil přehození od Malíka, ale míč si nakonec našel cestu do sítě – 2:0. Dalších deset minut vyznívala domácí snaha vniveč. Až v 63. minutě předvedli fotbalisté Kosořic povedenou akci. Hlavně rychlou a na to už hosté nestihli zareagovat. Zvěřina vyslal přihrávku k pokutovému území, Malík patou ihned našel Josefa Gruse, který ještě nastřelil obránce. Do odraženého míče se za hranicí velkého vápna opřel Archman a potřetí překonal bezmocného Bíbrlíka. Mukařovský brankář se však vyznamenal o chvíli později. Střídající Batala nastřelil jen obránce, ale poté vybídl Malíka. V souboji s brankářem se tentokrát radoval mukařovský hráč. V 72. minutě už ale Kosořičtí potrestali benevolentní rozehrávku hráčů Mukařova od vlastní branky. Josef Grus s Malíkem při zisku míče našli volného Batalu, pro kterého už nebyl problém překonat přízemní střelou hostujícího gólmana. Konečnou podobu výsledku dal v 80. minutě potřetí v zápase Malík. Jiří Grus se středem hřiště dostal až na hranici pokutového území, přihrál do strany Batalovi a ten napříč vápnem našel nabíhajícího Malíka. Ten pak do protipohybu brankáře pečetil na 5:0. Ani domácí nakonec nedohráli zápas v plném počtu hráčů. Za zraněného Archmana už neměl kdo vystřídat. Hosté nakonec bojovali až do posledních vteřin zápasu a zaslouží pochvalu. Navíc mohli v závěrečných minutách přidat alespoň čestný úspěch, ale brejkové situace nedotáhli do zdárného konce.

Fotky ze zápasu
Článek soupeře
  • Branky: 43., 49. a 80. Malík, 63. Archman, 72. Batala
  • Rozhodčí: Bohuslav – Diňa, Javůrek
  • Diváků: 30
  • ŽK: 0 – Šámal, Zavrtal
  • Kosořice: Abelovský – Zvěřina, Archman, Krejcar, Řehák – Fišer(72. Jiří Grus), Josef Grus, Stehlík, Herink (60. Vocásek) – Malík, Jakubův (55. Batala)
  • Mukařov: Bíbrlík – Sameš, Vinčálek, Krejza, Tkácz – Hasala, Zavrtal, Zubrík, Halák – Šámal
TJ Sokol Kosořice  – FC Mukařov  5:0
TJ Sokol Řepov –  SK Meteor Kostelní Hlavno  5:3
FK Zdětín „A“ –  SK Benátky nad Jizerou „B“  0:3
TJ Sokol Kněžmost –  SK Jizeran Doubrava  1:2
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  Sokol Březno  1:5
FK Krnsko „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem 2:1
Dolnobousovský SK „B“ –  SK Akuma Ml. Boleslav 0:6

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
16. 10. 2021 15:30 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0145Vítězství
Mukařov0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
6Fišer David 3 Záložník
7Stehlík Jan Záložník
8Grus Josef Záložník
9Archman Václav Obránce
10Wolf Jakub 4 Záložník
11Krejcar Martin Obránce
12Malík Michal Útočník
15Řehák Jaroslav Obránce
16Zvěřina Vojtěch Obránce
17Jakubův Jakub 5 Útočník
3Grus Jiří 6 Útočník
4Vocásek Filip 10 Záložník
5Batala Zdeněk 17 Útočník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..