Branky padaly až po změně stran

image_pdfimage_print

I když fotbalisté Kosořic již 1,5 měsíce nepoznali hořkost porážky, nyní cestovali do Kostelního Hlavna, odkud se body nevozí snadno. Domácí měli naopak motivaci ukončit bodový půst. V dohledné době porazili pouze poslední Mukařov, jinak na úspěšný start do soutěže zatím nedokázali navázat. V sestavě hostí oproti minulému kolu chyběli Archman, Fišer a Jakubův.

SK Meteor K. Hlavno – TJ Sokol Kosořice  1:4 (0:0)

V úvodních minutách se obě mužstva seznamovala a většina nakopávaných míčů byla nepřesná, což mělo částečně na svědomí větrné počasí. Až ve desáté minutě Kosořičtí zrychlili kombinaci a po akci Malíka s Grusem zakončoval tísněný Řehák z dobré pozice vedle. Domácí zahrozili jen z přímého kopu po faulu za hranicí vápna. Se střelou Jiřího Zvoníčka si Abelovský bez problémů poradil. Další minuty mnoho zajímavého nepřinesly. Hosté byli o něco aktivnější, ale za zmínku stojí jen rohový kop Herinka, na který si naskakovali Grus a Batala. Druhý jmenovaný si sice našel míč ve vzduchu, jenže hlavou zamířil vedle Musilovy tyče. V následující pasáži měli o něco více ze hry zase domácí. I nyní se urodila jediná příležitost, kdy se po centru z pravé strany ocitl na chvíli sám Wágner. Ten se snažil přehodit brankáře, ale s jeho pokusem si gólman poradil. Na druhé straně Stehlík přesnou přihrávkou oslovil Malíka, jehož střela slabší nohou mířila vedle. Zbylé minuty prvního poločasu nenabídly mnoho zajímavého. Až v posledních vteřinách využil hlavenský Rutt chyby v rozehrávce, dostal se až do pokutového území, ale následná střela mířila jen do boční sítě.

Zkraje druhého poločasu byli Kosořičtí myšlenkami ještě nejspíš v kabině. Po dvou minutách hry se totiž Jiří Zvoníček bez větších problémů dostal až před branku, kde už hosté sáhli k nedovolenému zákroku a hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Exekuce se zhostil Jindřich Bůžek a střelou do horní poloviny branky poslal Kostelní Hlavno do vedení. Vzápětí se podobně lehce dostal před branku i hlavenský Kříž, tentokrát ale už soupeř nebezpečí zažehnal alespoň za cenu rohového kopu. Kosořický trenér zareagoval dvojím střídáním v krátkém sledu. V 53. minutě Vocásek nahradil zraněného Herinka. Grusova akce středem hřiště, kdy následně míč propadl k volnému Malíkovi, ještě brankou neskončila a Musil si připsal úspěšný zákrok. Po minutě na hřišti se Vocásek uvolnil na levé straně, brankář nejspíše očekával přihrávku před branku a nechal odkrytou přední tyč. Tam také směřoval míč z kopaček střídajícího hráče a hlavenský gólman už nedokázal zabránit vyrovnání. Domácí sice měli o něco více míč na svých kopačkách, jenže hosté vzápětí školili z produktivity. Naopak hráči Kostelního Hlavna marně čekali na další příležitost. Poté už hosté začali navyšovat skóre pravidelně co devět minut. V 63. minutě si Grus seběhl na hranici vápna a brankové čáry pro přihrávku a poslal vysoký míč před branku. Po něm se marně natahoval domácí brankář a Malík hlavou na zadní tyči snadno otočil průběh utkání – 1:2. Klid do kosořických řad přidal Stehlík za dalších devět minut. Grus z totožného místa jako u druhé branky pronikl do pokutového území, zpětnou přihrávkou našel právě Stehlíka. Ten se neukvapil, zasekl míč a střelou k tyči překonal gólmana potřetí. V 79. minutě se mohl mezi střelce zapsat i střídající Macháč, kterého vyslal do sóla Stehlík z poloviny hřiště. Kosořický útočník těsně před brankářem posunul míč do strany a nabíhající Malík vstřelil svou druhou branku v utkání. Domácí defenzíva byla v těchto minutách hodně průchozí a to platilo až do závěrečného hvizdu. O chvíli později mohl Malík vsítit hattrick, jenže z dobré pozice mířil nad branku. Podobně se vedlo i Vocáskovi po Stehlíkově přihrávce. V úniku místo přihrávky volil zakončení, jenže mimo tři tyče. Neujalo se ani zakončení Sovy, jenž mířil po Malíkově přihrávce jen do brankáře a odražený míč nasměroval Řehák ze střední vzdálenosti vedle branky. Kosořického Sovu oslovil v poslední šanci i Macháč, sám tváří v tvář gólmanovi ale také neuspěl. Domácí se snažili vymyslet něco směrem dopředu, to se jim však nedařilo a nakonec mohli být rádi, že soupeř nedokázal všechny své šance využít.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 47. Jindřich Bůžek (pen.) – 63. a 79. Malík, 54. Vocásek, 72. Stehlík
  • Rozhodčí: Kubín – Cidlinský, Klíma
  • Diváků: 55
  • ŽK: Wágner, Jiří Zvoníček – 0
  • Kosořice: Abelovský – Řehák, Batala, Krejcar, Sova  – Herink (53. Vocásek), Josef Grus, Stehlík, Zvěřina – Malík, Mudroch (57. Macháč)
  • K. Hlavno: Musil – Kaplánek, Žďárský, Hlaváček, Kříž – Rutt (65. Strmíska), Martin Bůžek (65. Pavel Zvoníček), Jiří Zvoníček (77. Šmíd), Wágner (82. Zigáček) – Jindřich Bůžek, Beránek (65. Rambousek)
SK Meteor Kostelní Hlavno  – TJ Sokol Kosořice  1:4
SK Jizeran Doubrava –  Slavoj Kr. Vrutice „A“  5:2
SK Bělá p/Bezdězem –  Dolnobousovský SK „B“  6:0
SK Akuma Ml. Boleslav –  TJ Sokol Řepov  3:3
Sokol Březno –  FK Krnsko „A“  4:3
FC Mukařov –  FK Zdětín „A“ 1:3
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  TJ Sokol Kněžmost 4:0

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
23. 10. 2021 14:30 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Meteor K. Hlavno0011Porážka
TJ Sokol Kosořice0044Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
4Mudroch Roman 2 Útočník
5Batala Zdeněk Obránce
7Stehlík Jan Záložník
8Grus Josef Záložník
9Sova Petr Obránce
10Wolf Jakub 6 Záložník
11Krejcar Martin Obránce
12Malík Michal Útočník
15Řehák Jaroslav Obránce
16Zvěřina Vojtěch Záložník
2Macháč Jaroslav 4 Útočník
3Grus Jiří Útočník
6Vocásek Filip 10 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..