O vítězství se rozhodlo v nastaveném čase

Těžký los čekal fotbalisty Kosořic i v dalším kole. Bez kapitána Mašky a vykartovaného Malíka cestovali do Března, které v předešlých dvou kolech nastřílelo 15 branek. To zatím Kosořičtí nenastříleli za 6 kol.

Sokol Březno – TJ Sokol Kosořice  2:3 (0:0)

Gólovou produkci Kosořických mohl nečekaně už po necelé minutě zlepšit Herink, jenže zblízka nastřelil jen brankáře a Mudroch následně mířil nad. O chvíli později hosté nepotrestali faul na pronikajícího Fišera. Řehák z přímého kopu oslovil Krejcara, který ale z náběhu nedokázal zamířit lépe a míč skončil nad brankou. Řehák zahrával i další standartní situaci, kdy Grus hlavou vrátil míč před branku, ale Krejcar mířil jen do připraveného Vlka. Domácí v úvodních dvaceti minutách nepřipomínali jedno z nejproduktivnějších mužstev soutěže. Navíc po Novotného ataku bez míče mohl tým Března hrát v oslabení, ale hlavní rozhodčí byl benevolentní. Ve 21. minutě už domácí předvedli fotbalovější akci, po souhře s Novotným mířil Cepka vedle Abelovského branky. Vzápětí nepřesně pálil březenský Vrána. Domácí sice sbírali většinu míčů zahrávaných od kosořické branky, ale jejich akce byly nepřesné. Své ovoce nepřinesly ani souhry krajních záložníků a následné přihrávky do pokutového území, které zatím adresáty míjely. Dokladem budiž akce z 36. minuty. Domácí Cepka využil ztráty míče soupeře, jenže přihrávka na volného Strnada nebyla přesná. Jediným pozitivem pro domácí bylo, že na několik minut dostali Kosořické pod tlak. Ani to ale domácím nepomohlo k úvodní brance. K té neměli daleko v závěru prvního poločasu ani fotbalisté Kosořic. Zvěřina vyslal do úniku Herinka, který měl po střetu s brankářem odkrytou branku, jenže se správně nezorientoval a zamířil mimo tyče březenské branky. Poslední šanci rozehrál kosořický Archman se Stehlíkem. Ten následně hledal před brankou Mudrocha, jehož nedovoleně atakoval brankář. Hlavní rozhodčí odpískal, ale jen konec prvního poločasu.

Druhý poločas odstartovali hráči Března brejkem Strnada a následném vysunutí Pešty. Ten se místo střely snažil vylepšit pozici, ale obránci Kosořic šanci zmařili. Na úvodní branku se čekalo 52 minut. Poté hosté potrestali faul na Krejcara a z následného přímého kopu od postranní čáry se prosadil nabíhající Mudroch. Vyrovnáno bylo za necelé čtyři minuty. Kosořický Batala ještě zabránil zakončení po akci Cepky a Pešty. Z nenápadné akce se ale následně prosadil kapitán Svoboda, který si na hranici vápna seběhl a střela z obtížné pozice skončila pod břevnem hostující branky. Diváci dlouhé minuty čekali alespoň na jednu branku a nyní viděli v rozmezí deseti minut hned tři. V 62. minutě hosté vhazovali Mudrochem a březenský obránce nechtíc hlavičkoval za sebe k volnému Herinkovi, který z jedné prostřelil bezmocného Vlka. Postupem času začaly Kosořickým docházet síly. Navíc domácí podpořeni několika slibnými brejkovými akcemi pokračovali ve snaze minimálně vyrovnat. Březenský Cepka se protáhl po levé straně a tentokrát předložil míč Strnadovi lépe. Domácím ale radost překazila tyč kosořické branky. V další akci se prezentoval nepřesnou střelou střídající Štandera, stejně tak i vzápětí Novotný střelou z otočky. Vyrovnání se nakonec domácí dočkali. Po chybě ve středu hřiště a následné střele zaskvěl parádním zákrokem Abelovský. Poté ale pálil znovu Strnad a tentokrát úspěšně – 2:2. Hosté se připomněli až v samém závěru. Grus sice našel přetaženým centrem Stehlíka, jeho pokus ale domácí Vlk lapil. V posledních vteřinách utkání se do akce Kosořic zapojili střídající hráči. Faulovaný Sova pokračoval v akci na levé straně, předložil míč před branku, kde se nejlépe zorientoval Vocásek a střelou k tyči stanovil vítěze tohoto duelu. Poté už hlavní rozhodčí ukončil zápas.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 56. Svoboda, 83. Strnad – 52. Mudroch, 62. Herink, 90.(+2) Vocásek
  • Rozhodčí: Bohuslav – Kubát, Khol
  • Diváků: 80
  • ŽK: Vrána, Novotný, Svoboda – Batala, Vocásek
  • Kosořice: Abelovský – Archman (69. Vocásek), Batala, Krejcar, Řehák – Fišer, Grus, Stehlík, Mudroch – Herink (86. Sova), Zvěřina 
  • Březno: Vlk – Pravda, Šindelář, Vrána, Štýs – Pešta (89. Jeleček), Svoboda, Novotný, Duška (46. Štandera) – Cepka, Strnad
Sokol Březno  – TJ Sokol Kosořice  2:3
SK Akuma Ml. Boleslav –  TJ Sokol Kněžmost  1:3
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Zdětín „A“  4:1
SK Jizeran Doubrava –  SK Meteor Kostelní Hlavno  2:2
FK Krnsko „A“ –  TJ Sokol Řepov  0:4
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  FC Mukařov 7:0
Dolnobousovský SK „B“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 2:3

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
25. 9. 2021 16:30 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Sokol Březno0022Porážka
TJ Sokol Kosořice0033Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
4Mudroch Roman Záložník
5Batala Zdeněk Obránce
6Fišer David Záložník
7Archman Václav 14 Obránce
8Grus Josef Záložník
9Wolf Jakub 13 Útočník
10Stehlík Jan Záložník
11Krejcar Martin Obránce
15Řehák Jaroslav Obránce
16Zvěřina Vojtěch Útočník
12Pavlíček Jan Záložník
13Sova Petr 9 Útočník
14Vocásek Filip 7 Útočník

Trenér: Hájek Ladislav