Herní projev nebyl špatný, ale čekání na gól se protahuje na 180 minut

image_pdfimage_print

V pátém kole cestovali fotbalisté Kosořic do Mladé Boleslavi. Střetnutí na Akumě však bylo velkou neznámou, vzhledem k průvanu v kádru domácího mužstva. Boleslavští postrádali kapitána Jana Hanzlíka, vyloučeného v minulém kole. Kosořičtí vyloučené hráče neměli, přesto také postrádali několik opor. Do Mladé Boleslavi s týmem nepřicestovali Archman, Batala, Fišer a Maška. Naopak k dispozici byl Vávra.

SK Akuma Ml. Boleslav – TJ Sokol Kosořice  5:0 (2:0)

Hosté z Kosořic vstoupili do utkání po vzoru z minulých kol, kdy v úvodu dokázali několikrát vyzrát na soupeřovu obranu. To dokládal i nelibý projev gólmana Hanzlíka na adresu vlastní defenzívy. Již ve třetí minutě kosořický Grus vystihl rozehru Akumy, ale po výměně míče s Malíkem mířil slabší nohou jen do Hanzlíkových připravených rukavic. Další zajímavá situace se pro Kosořické zrodila paradoxně po rohovém kopu soupeře. Malík využil volného prostoru, následně kolmicí vyslal do úniku Stehlíka. Ten se pokusil překvapit gólmana střelou z dálky, ale mířil nepřesně i díky dotírajícímu obránci. Domácím v prvních minutách scházela přesnost a hostující Hošťálek v bráně tak zatím chytal poslední hřejivé sluneční paprsky. To na druhé straně Hanzlíka vystrašil Herink po rohovém kopu Malíka. Ještě na sklonku 20. minuty hosté nedotáhli další slibnou příležitost po akci Gruse, Herinka, Řeháka a Malíka. Až poté se vážněji připomněli i hráči Akumy, technická střela Böhma mířila těsně nad. Brankou na druhé straně neskončila ani akce Gruse zapomenutého v pokutovém území. Ten místo střely ještě volil přihrávku na Malíka, opět ale bez kýžené změny skóre. Kosořičtí už poněkolikáté doplatili na svou produktivitu. Hosté si ve 30. minutě počínali nedovoleně na hranici vlastního pokutového území a precizním přímým kopem je potrestal Böhm – 1:0. Neuběhlo ani pět minut a doposud pozorná defenzíva nechala soupeře bez větších problémů zakončit. Böhm neriskoval nastřelení obránce a přihrál nabíhajícímu Husákovi, který prostřelil bezmocného Hošťálka. Alespoň snížit mohli Kosořičtí v posledních vteřinách prvního poločasu. Bohužel, čekání na gól v podání hostujícího mužstva se zatím protáhlo 135 minut. Malík si nakonec poradil s dvojicí protihráčů, ve skluzu se mu dařilo odcentroval na volného Stehlíka, s jehož hlavičkou doprostřed branky ovšem neměl Hanzlík sebemenší problém.

Podobně jako v minulém kole museli Kosořičtí dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Krátce po změně stran mohl ovšem náskok domácích narůst. Dlouhý nákop propadl za obranu a boleslavský Böhm postupoval sám na gólmana. Kosořický Krejcar sice měl viditelnou ztrátu na unikajícího hráče, ale kosořický obránce zužitkoval své rychlosti. Domácímu útočníkovi se podařilo udělat kličku brankáři, ale v poslední chvíli se mu pod nohy vrhl Krejcar a zabránil tak jistému gólu. Poté zahrozili i fotbalisté Kosořic. Malíkův přímý kop opět neskončil mezi třemi tyčemi. Stejně tak parádní průnik Krejcara přes půl hřiště, který z protihráčů udělal pouhé diváky. Stihl ještě posunout míč před vybíhajícím Hanzlíkem, ale následné dohrání kosořického stopera brankářem nechalo hlavního rozhodčího chladným. Hosté nadále neskládali zbraně, ale šance nepřicházely. Navíc hosté museli nuceně střídat po svalovém zranění Sedláčka. V 70. minutě se hostující Grus marně natahoval po přihrávce před branku a vzápětí se Krejcarovi podařilo dostat před branku, ale míč na poslední chvíli nechal za sebou. Dále hosté stříleli spíše z nepřipravených pozic a branku neohrozili. To se ale opět povedlo domácím a v 76. minutě navýšili skóre na 3:0 zásluhou druhé trefy Husáka. Hráči Akumy už v závěru nepotřebovali nikam spěchat, přesto po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Beran. V 83. minutě hlavičkoval tentýž hráč znovu, brankáře překonal, jenže hosté z brankové čáry míč odehráli. Ovšem jen do míst, kde číhal boleslavský Král a míč tentokrát již poslal do sítě. V 90. minutě domácí nakonec pečetili na 5:0, když nakrátko rozehraný rohový kop poslal domácí hráč před branku a zcela volný Beran pouze usměrnil míč do odkryté branky.

Výsledek zápasu byl sice jednoznačný, ale nutno podotknout, že fotbalisté Kosořic nepředvedli špatný výkon a bojovali až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Už jen zlepšit střeleckou produktivitu a výsledky se dostaví. 

Fotky ze zápasu
  • Branky: 35. a 76. Husák, 30. Böhm, 85. Král, 90. Beran
  • Rozhodčí: Kubín – Knížek, Jan Pažout
  • Diváků: 99
  • ŽK: Böhm, Málek, Karban, Beran – Zvěřina
  • Kosořice: Hošťálek – Zvěřina, Sedláček (57. Vocásek), Krejcar, Řehák – Vávra (73. Antl), Grus, Malík, Herink – Stehlík, Jakubův (76. Mudroch)
  • Akuma MB: Hanzlík – Bůžek (74. Tumlíř), Karban, Král, Chaban – Potrošovský (55. Rambousek), Hlaváček, Beran, Málek – Böhm, Husák (76. Šváb)
SK Akuma Ml. Boleslav  – TJ Sokol Kosořice  5:0
Sokol Březno –  FC Mukařov  8:1
SK Bělá p/Bezdězem –  SK Meteor Kostelní Hlavno  5:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  TJ Sokol Řepov  0:9
SK Jizeran Doubrava –  SK Benátky nad Jizerou „B“  3:4
FK Krnsko „A“ –  TJ Sokol Kněžmost 7:1
Dolnobousovský SK „B“ –  FK Zdětín „A“ 2:3

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
11. 9. 2021 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Akuma Ml. Boleslav0235Vítězství
TJ Sokol Kosořice0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Hošťálek Michal Brankář
3Vávra Jakub 5 Záložník
7Stehlík Jan Útočník
8Grus Josef Záložník
9Jakubův Jakub 4 Útočník
10Wolf Jakub Záložník
11Krejcar Martin Obránce
12Malík Michal Záložník
13Zvěřina Vojtěch Obránce
15Řehák Jaroslav Obránce
16Sedláček Marek 14 Obránce
2Vlk Petr Brankář
4Mudroch Roman 9 Útočník
5Antl Michal 3 Záložník
6Fišer David Záložník
14Vocásek Filip 16 Záložník

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..