Na úvod tvrdá lekce z produktivity

Jelikož se jarní mistrovské zápasy nesehrály, příznivci napříč soutěžemi již netrpělivě vyhlíželi první soutěžní utkání tohoto roku. Zároveň se jednalo o první kolo nového ročníku 2020/2021. Fotbalisté Kosořic během pauzy přivítali několik nových tváří. Hosté z Kněžmosta přicestovali s jediným novicem a to Lukášem Vávrou.

TJ Sokol Kosořice – TJ Sokol Kněžmost  0:3 (0:2)

A hosté bezesporu vstřelili první branku nové sezóny v okresní přeboru, možná i na celém Mladoboleslavsku. Nákop Soukupa do kosořického pokutového území téměř od poloviny hřiště skončil překvapivě až za gólmanovými zády – 0:1. Začátek zápasu byl vůbec plný zajímavých okamžiků. Domácí Stehlík, novic v kosořickém dresu, postupoval na branku, ale místo zakončení se míč dostal ještě k Malíkovi, akce však brankou neskončila. To na druhé straně Kosořičtí odvrátili centrovaný míč jen na hranici velkého vápna, kde se do míče opřel Čáp a hezkou střelou navýšil vedení Kněžmosta. Nebylo odehráno ještě ani dvacet minut, když domácí mohli snížit z pokutového kopu. Kořínkův pokus však vystihl gólman Rudavský a nadále platil dvoubrankový náskok hostí. I přes nepříznivý stav patřily další minuty domácím. Drželi míč na svých kopačkách, ale většinu akcí se nedařilo dotáhnout do úspěšného konce. Až po půlhodině hry Adámek po rohovém kopu hlavou vrátil míč před branku, jenže Stehlík mířil nepřesně. Vzápětí zajímavě centroval Malík, Dragnev se však k zakončení před brankovou čárou nedostal. V závěru prvního poločasu domácí stupňovali tlak. Míč po Kořínkově rohovém kopu si před brankou našel Grus, jeho hlavička však brankou díky defenzívě Kněžmosta také neskončila. Domácí dostali výhodu dalšího rohového kopu, který hosté sice odvrátili, ale hráči Kosořic otočili hru až na Malíka. Ten si našel cestu do vápna, následně našel před brankou volného Krejcara, ale střelu zblízka hosté dokázali opět odvrátit.

Kosořičtí nastoupili do druhého poločasu s jasným cílem, navázat na druhou polovinu prvního poločasu, ale zároveň vstřelit i tolik potřebné góly. První minuty vypadaly nadějně. Poté ovšem stačil soupeři jeden rychlý brejk a naděje na zvrat byla už jen mizivá. Šrytrova úniku využil Haník a přízemní střelou k tyči zvýšil už na 0:3. Ani za tohoto stavu domácí nerezignovali. Střelu Kořínka vyrazil brankář a Maška mířil vedle. I když nadále domácí častěji drželi míč, většině akcí chyběla přesnost. Za zmínku stojí ještě akce z 83. minuty, kombinaci na malém prostoru nezužitkoval Malík. Hráči Kněžmosta nakonec neměli daleko ani ke čtvrté brance, střídající Beran vypálil obávaný projektil, ale skóre se už neměnilo.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 1. Soukup, 7. Čáp, 49. Haník
  • Rozhodčí: Šebela – Chládek, Hloucal
  • Diváků: 84
  • ŽK: Dragnev, Krejcar – Šrytr, Zajíček
  • Kosořice: Abelovský – Váňa (75. Vágner), Adámek, Krejcar, Dragnev (65. Fejér) – Stehlík (57. Řehák), Maška, Grus, Mudroch (70. Humpola) – Kořínek, Malík
  • Kněžmost: Rudavský – Čadil, Soukup, Chlup, Sedláček – Čáp, Zajíček, Mlynka, Vávra (65. Beran), Haník (78. Rašín) – Šrytr
TJ Sokol Kosořice  – TJ Sokol Kněžmost  0:3
FK Zdětín „A“ –  SK Jizeran Doubrava  1:0
SK Akuma Ml. Boleslav –  SK Bělá p/Bezdězem  2:3
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  FC Mukařov  4:3
FK Krnsko „A“ –  TJ Sokol Řepov  0:3
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  Sokol Březno 1:4
Dolnobousovský SK „B“ –  SK Meteor Kostelní Hlavno 4:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
22. 8. 2020 17:00 Okresní přebor 2020/2021

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0000Porážka
TJ Sokol Kněžmost0213Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
4Mudroch Roman 6 Záložník
7Stehlík Jan 14 Záložník
8Adámek Martin Obránce
9Váňa Stanislav 3 Obránce
10Kořínek Aleš Útočník
11Krejcar Martin Obránce
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir 16 Obránce
15Grus Josef Záložník
3Vágner Jiří 9 Obránce
6Humpola Luboš 4 Záložník
14Řehák Jaroslav 7 Záložník
16Fejér Matěj 13 Obránce