Po dvou měsících Kosořičtí doma nebodovali

image_pdfimage_print

Závěrečný duel podzimu se odehrál za nebývale příjemného počasí. Posledním soupeřem Kosořických byl tým z Doubravy. Soupeř nezažil start do soutěže, na který jsme z posledních sezón zvyklí. Druhá polovina ale fotbalisty Doubravy zastihla v lepší formě. V případě úspěchu domácích by svého soupeře v tabulce přes zimu předstihli.

TJ Sokol Kosořice – SK Jizeran Doubrava „A“  2:3 (1:2)

Na gólovou smršť, podobně jako tomu bylo minulý týden na Akumě, to v úvodu příliš nevypadalo. Na mokrém terénu se se v úvodní čtvrthodině hrálo bez náznaku šance. O změnu se pokusil doubravský Mikschl střílející z větší vzdálenosti. Na druhé straně po přímém kopu hlavičkoval mimo branku Kořínek. I dalších patnáct minut hry postrádalo více fotbalových akcí. Až ve 34. minutě se sice hrálo daleko od kosořické branky. Hostující Hromada však na polovině hřiště uvolnil Odcházela, který tváří v tvář brankáři Hošťálkovi nezaváhal. Ve zbývajících minutách byli i nadále nebezpečnější hosté. Navíc ve 43. minutě zvýšili svůj náskok po rohovém kopu. Nabíhající Jiří Koťátko hlavičkoval zcela nekrytý – 0:2. Hned po rozehrávce mohli hráči Doubravy uštědřit soupeři další ránu, branku však rozhodčí neuznali za hraní rukou. Místo toho byl nařízen pokutový kop za faul na pronikajícího Mudrocha, který bezpečně proměnil Kořínek.

Začátek druhého poločasu byl zcela odlišný od toho prvního. Již po dvou minutách hry postupoval doubravský Koucký sám na brankáře, jenže Hošťálek změnu skóre nepřipustil. Ke gólu měli blízko i Kosořičtí. Po zisku míče Mráčkem a následné přihrávce Kořínka se tentokrát ocitl před brankářem Malík, ale branku přestřelil. Další velkou šanci domácí nevyužili v 56. minutě po rohovém kopu Vocáska, Batalovi se zblízka nepodařilo dotlačit míč do sítě. Následoval ale druhý rohový kop, míč se dostal na hranici pokutového území, kde pohotově vypálil Josef Grus a trefil neomylně – 2:2. Fotbalisté Kosořic pokračovali v aktivitě i v dalších minutách, ovšem už bez větších šancí. Naopak v závěrečné čtvrthodině se začali stále častěji připomínat hosté. Hbitý Koucký nejprve pálil vedle. O minutu později ve větší šanci se blýskl kosořický gólman. Ten už byl však krátký na střelu Odcházela, který po rohovém kopu pohotově usměrnil míč na zadní tyč – 2:3. Doubravskému Kouckému nebylo v tomto utkání přáno. V 78. minutě mohl pojistit vítězství hostujícího celku, po centru Pálky ale hlavou orazítkoval pouze tyč. A posledních vteřinách se sice uvolnil přes dva hráče, ale rozezvučel jen druhou tyč kosořické branky. Mezitím mohli domácí potrestat doubravské mrhání šancemi. Kořínek vyslal do úniku střídajícího Jiřího Gruse, ten už nestihl lépe zamířit a nastřelil vybíhajícího brankáře. V poslední šanci neuspěl ani Maška, který z druhé vlny poslal míč mimo branku.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 45. Kořínek (pen.), 56. Josef Grus – 34. a 74. Odcházel, 43. Jiří Koťátko
  • Rozhodčí: Šebela – Chládek, Hloucal
  • Diváků: 56
  • ŽK: Mráček, Kořínek – Šimíček
  • Kosořice: Hošťálek – Mudroch, Batala, Mráček, Dragnev (75. Humpola) – Řehák (65. Jiří Grus), Maška, Josef Grus, Vocásek – Kořínek, Malík
  • Doubrava „A“: Šimíček – Jiří Koťátko, Nedvěd, Jeleček (72. Resl), Mikschl – Pálka, Petr Koťátko, Pavlíček, Hromada – Odcházel (80. Bárta), Koucký
TJ Sokol Kosořice  – SK Jizeran Doubrava „A“  2:3
FC Mukařov –  TJ Sokol Kněžmost  1:3
SK Bělá p/Bezdězem –  SK Meteor Kostelní Hlavno  6:3
TJ Sokol Řepov –  FK Zdětín „A“  2:3
FK Krnsko „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav  2:1
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 1:4
Sokol Březno –  Dolnobousovský SK „B“ 5:4

 

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..