Radost z výhry po téměř měsíční odmlce

Sice bod z Kněžmosta by kde jaký tým bral, ztráta vítězství v nastaveném čase zamrzí. Napravit ztrátu a připsat si kýžené vítězství mohli hráči Kosořic hned v dalším kole. Na domácím hřišti přivítali bez Mašky a distancovaného Malíka rezervu Dolního Bousova.

TJ Sokol Kosořice – Dolnobousovský SK „B“  3:0 (2:0)

Oba týmy ze dna tabulky berou za vděk každý získaný bod. Počáteční seznamovací partie trvala pouze pár minut. V deváté minutě Herink zachytil rozehrávku soupeře a rychlý přechod zakončil Kořínek střelou, se kterou si hostující Stranský poradil. Bousovský gólman následně vytáhl konečky prstů i parádní střelu Herinka zpoza velkého vápna. Ovšem doposud největší šanci nezužitkoval ve 13. minutě bousovský Vacek. Přihrávku z levé strany a následnou střelu reflexivně vyrazil kosořický Hošťálek. Ten se následně blýskl i proti dorážce, kterou zlikvidoval až na brankové čáře. Ve druhé čtvrthodině domácí doslova zasypali soupeře sprškou střel. Ve 20. minutě si hosté v zadních řadách počínali až příliš lehkovážně, čehož využil Kořínek a hned uvolnil nabíhajícího Herinka. Tomu však v tváří tvář brankáři míč uskočil a z nadějné šance tak nic nebylo. O dvě minuty později ale Kosořičtí dostali výhodu trestného kopu. Z nevydařené střely se stala milimetrová přihrávka, kterou jemnou tečí usměrnil k tyči Batala – 1:0. Z dalšího trestného kopu domácí Josef Grus sice Batalu nenapodobil, z druhé vlny ale nebezpečně pálil Herink. Nebezpečný přímý kop předvedl i kosořický Pokorný, i když za přispění odrazu od bousovského hráče. Vydařená pasáž fotbalistů Kosořic vygradovala druhou brankou. Důrazný Pokorný obral soupeře o míč a naslepo našel nabíhajícího Kořínka. Ten ač tísněný dokázal zakončit úspěšně podél brankáře. Dvoubrankové vedení bylo pro Bousovské ještě milosrdné, navíc kombinace hostí často nenacházela adresáta. Před odchodem do kabin stihli domácí ještě jednu příležitost. Adámek přihrál do pokutového území Josefu Grusovi. Přihrávka před branku nikoho ze spoluhráčů nenašla, jenže obránce promáchl a do palebné pozice se dostal Kořínek. Míč si ještě posunul, následnou střelu ale Stránský vyrazil mimo svou branku.

To, co zdobilo Kosořické v prvním poločasu, se postupně vytratilo a čisté konto bylo několikrát v ohrožení. V 56. minutě se domácí Hošťálek vytáhl proti střele Pechánka z bezprostřední blízkosti. O tři minuty později po ztrátě míče centroval Pechánek, hlavičkujícího Šolce ale vychytal bezchybný Hošťálek. Domácí se ve druhém poločasu do zakončení příliš nedostávali. To hosté ještě neskládali zbraně. Další čtvrt hodina byla spíše bojovná s minimem šancí. Až v 73. minutě domácí obrana chybovala při zpětné přihrávce brankáři a Šolc měl sám před brankářem ideální šanci snížit na rozdíl jediné branky. Bousovskému hráči se sice podařilo obejít gólmana, ale před odkrytou brankou trefil pouze tyč. V dalších minutách hostující snaha narážela na časté chyby v kombinaci. V 78. minutě se ale dvojice bousovských obránců ve vlastním pokutovém území nedohodla, kdo že odehraje vysoký míč. Následně hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop za hraní rukou jednoho z hráčů. Míč si postavil Řehák, brankář sice trefil stranu, ale střele do sítě zabránit nedokázal. Poslední šanci měl ještě hostující Altman po rohovém kopu, hlavičkoval pouze mimo branku.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 22. Batala, 32. Kořínek, 78. Řehák (pen.)
  • Rozhodčí: Chládek – Řehořek, Vávra
  • Diváků: 60
  • ŽK: Řehák – Kollátor
  • Kosořice: Hošťálek – Mudroch, Batala, Mráček, Dragnev – Adámek (72. Sedláček), Josef Grus (46. Humpola), Pokorný, Řehák (77. Vocásek) – Kořínek (85. Abelovský), Herink (80. Jiří Grus)
  • DBSK „B“: Stránský – Kollátor, Drahota, Altman, Hercík – Pechánek, Hrdý, Šolc, Havel – Vacek, Stejskal
TJ Sokol Kosořice  – Dolnobousovský SK „B“  3:0
SK Meteor Kostelní Hlavno –  SK Jizeran Doubrava „A“  2:3
SK Akuma Ml. Boleslav –  Slavoj Kr. Vrutice „A“  5:1
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Zdětín „A“  0:0
FK Krnsko „A“ –  TJ Sokol Kněžmost  2:3
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  TJ Sokol Řepov 0:4
Sokol Březno –  FC Mukařov 1:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
19. 10. 2019 15:30 Okresní přebor 2019/2020

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0213Vítězství
Dolnobousovský SK0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Hošťálek Michal Brankář
2Adámek Martin 16 Záložník
4Mudroch Roman Obránce
5Batala Zdeněk Obránce
8Pokorný Václav Záložník
9Mráček Michal Obránce
10Kořínek Aleš 12 Útočník
11Wolf Jakub 7 Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Grus Josef 6 Záložník
15Řehák Jaroslav 3 Záložník
3Vocásek Filip 15 Záložník
6Humpola Luboš 14 Záložník
7Grus Jiří 11 Útočník
12Abelovský Martin 10 Útočník
16Sedláček Marek 2 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav
Trenér: Štecher Miloš