Rozhodující okamžiky se zrodily zkraje obou poločasů

V pátém kole Kosořičtí konečně zabrali. Potvrdit úspěšný výsledek na půdě Řepova v aktuálním kole ale nebyl lehký úkol. Zvlášť, když z obranné řady zůstal oproti minulému týdnu pouze kapitán Batala.

TJ Sokol Řepov – TJ Sokol Kosořice  3:2 (2:1)

Od úvodního hvizdu uběhlo pouhých dvacet vteřin, kdy domácí z rozehrávky podnikli akci po levé straně. Cepka nacentroval a zdálo se, že zakončení Siřínka brankou neskončí. Asistent na pomezí však viděl míč za brankovou čárou a signalizací hlavnímu rozhodčímu patrně posvětil nejrychlejší branku tohoto ročníku. O pouhé čtyři minuty později ale hosté vyrovnali. Malíkův centr úspěšně usměrnil za Hlaváčovy záda hlavičkující Vocásek. Pohlednému zápasu určitě pomohly rychlé góly. Navíc ve 12. minutě hráči Řepova předvedli podobnou akci jako u první branky. Na centr z levé strany nabíhalo hned několik hráčů a Siřínek si připsal druhý zásah v utkání. Hra měla na menším hřišti rychlý spád. V následující čtvrt hodině převážně fotbalisté Řepova nedotáhli většinu svých akcí k řádnému zakončení. Až po půl hodině hry se přítomní dočkali další šance. Rohový kop Pokorného lehce hlavou usměrnil Kořínek, jenže před brankou včas zasáhl obránce Řepova. Na druhé straně centroval Siřínek, Petr Štěpán se po míči ale natahoval marně. O chvíli později proletěl míč z rohového kopu až na zadní tyč, kde se proti střele Siřínka vyznamenal gólman Abelovský. Poslední příležitost prvního poločasu měli Kosořičtí. Kořínek ještě stihl míč na hrací ploše, následně Malík využil srážky dvou hráčů soupeře, ale přečíslení neskončilo zdárným zakončením.

Situace z úvodu utkání se opakovala i na začátku druhého poločasu a hosté opět inkasovali. Cepka se uvolnil u postranní čáry, zpětnou přihrávkou našel Vaňka, který přízemní střelou k tyči zvýšil vedení Řepova. O chvíli později ještě Splídek nastřelil z přímého kopu břevno. I za tohoto stavu hosté nerezignovali a několikrát zahrozili. Několik závarů brankou neskončilo. Ani ta největší ze 60. minuty, kdy Pokorný nadvakrát odcentroval, střídající Jiří Grus obešel gólmana, jenže před brankou vypomohl obránce. A řepovská obrana podruhé, a to při následné snaze Kořínka. V 64. minutě se po akci Řeháka s Herinkem ocitl před brankou Malík, zblízka ale v souboji vyhrál brankář Hlaváč. Ovšem jen v tomto případě. Následně Malík z rohového kopu posadil míč na hlavu Bataly, který umístil míč přesně k tyči – 3:2. Dobrá pasáž ze strany Kosořic pokračovala i v dalších minutách. Úspěšný zákrok si Hlaváč připsal po akci Kořínka s Malíkem. Hosté se neprosadili ani z dalšího náznaku šance, kdy centroval Řehák. Vyloženější šanci si hráči Kosořic vypracovali v 82. minutě. Jiří Grus tělem oklamal obránce, přihrál na hranici pokutového území, ale Malíkova rána mířila mimo branku. Výsledek se již nezměnil, i když ještě nebezpečně hlavičkoval Petr Štěpán a vzápětí ještě Abelovský vychytal Siřínka.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 1. a 12. Siřínek, 47. Vaněk – 5. Vocásek, 65. Batala
  • Rozhodčí: Jan Pažout – Sobalík, Řehořek
  • Diváků: 50
  • ŽK: Petr Štěpán – Batala, Herink
  • Kosořice: Abelovský – Humpola, Batala, Josef Grus, Řehoř – Herink (67. Adámek), Pokorný, Malík, Řehák (80. Pavlíček) – Kořínek, Vocásek (75. Jiří Grus)
  • Řepov: Hlaváč – Kopa (63. Michal Štěpán), Silbernágl (70. Jan Štěpán), Splídek, Veselý – Petr Štěpán (88. Podzimek), Vaněk, Doležal (81. Bonomo), Cepka – Kohout, Siřínek
TJ Sokol Řepov  – TJ Sokol Kosořice  3:2
SK Jizeran Doubrava „A“ –  SK Benátky nad Jizerou „B“  1:3
FK Zdětín „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav  0:1
TJ Sokol Kněžmost –  SK Meteor Kostelní Hlavno  3:1
Dolnobousovský SK „B“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“  2:2
Sokol Březno –  SK Bělá p/Bezdězem 5:0
FC Mukařov –  FK Krnsko „A“ 1:4

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
28. 9. 2019 16:00 Okresní přebor 2019/2020

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Řepov0213Vítězství
TJ Sokol Kosořice0112Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
3Vocásek Filip 4 Útočník
5Batala Zdeněk Obránce
6Humpola Luboš Obránce
7Řehoř Josef Obránce
8Pokorný Václav Záložník
10Kořínek Aleš Útočník
11Wolf Jakub 9 Záložník
12Malík Michal Záložník
14Grus Josef Obránce
15Řehák Jaroslav 2 Záložník
2Pavlíček Jan 15 Záložník
9Adámek Martin 11 Obránce
13Dragnev Dragomir Obránce
4Grus Jiří 3 Útočník
16Sedláček Marek Obránce

Trenér: Štecher Miloš