Pátá porážka v řadě a propad k sestupovým pozicím

Tři body dělily Kosořice a Zdětín. Domácí se nacházeli na samé hranici sestupového pásma a hosté ze Zdětína bojovali o definitivní pojistku záchrany. O motivaci tak měly postaráno obě mužstva. Kosořičtí, vědomi si důležitosti zápasu, nasadili i hráče nezcela uzdravené.

TJ Sokol Kosořice – FK Zdětín „A“  1:3 (1:1)

V úvodu duelu se domácí snažili několikrát neúspěšně vysunout do úniku Malíka, ale v převážné většině míče posbíral zdětínský Manžel. Úspěšný centr domácí předvedli v jedenácté minutě z kopaček Pokorného, avšak dobře umístěnou hlavičku Macháče bravurně vyrazil gólman. I hráči Zdětína mohli vstřelit úvodní branku. Po Marešově rychlé rozehrávce z vlastní poloviny hřiště se zrodil rychlý brejk. Následně hosté vyslali do úniku Votrubu, kterého ale dokázal na poslední chvíli rozhodil Řehák a míč skončil mimo branku. Kosořickým nechyběla bojovnost, v úmorném počasí ale jejich elán po dvaceti minutách hry začal upadat. V dalších minutách začali útočit převážně hosté, snaha však dlouho žádné ovoce nepřinášela. Ve 37. minutě však od postranní čáry nacentroval Kubík před pokutové území, kam nabíhal Míchal a z otočky prostřelil Abelovského. Naštěstí odpověď Kosořických netrvala dlouho. O tři minuty později tentokrát Řehořův dlouhý pas našel nastartovaného Malíka, který pláchl obraně a úspěšně zakončil svůj únik vyrovnávací brankou. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Domácí trenéři do druhého poločasu vyslali hned dvojici čerstvých hráčů. A právě střídající Valdman pohotově vyslal do úniku zapomenutého Malíka, tentokrát byl však úspěšnější Manžel. Na druhé straně málem překonal vlastního brankáře obránce, naštěstí nastřelil pouze tyč a k dorážce se žádná hostující hráč nedostal. To byly na delší čas poslední velké šance a do 70. minuty se toho příliš zajímavého neudálo. Následně se hosté se štěstím dostali do pokutového území, Došlý se spoluhráči vykombinovali kosořickou defenzívu a Kraus zblízka už neměl problém vstřelit vedoucí branku. V další nebezpečně akci byli opět hráči Zdětína. Střídající Těšínský našel ve druhé vlně nabíhajícího ex-ligistu Maška, ten ale mířil pouze doprostřed branky. Kosořičtí se marně snažili, kombinace ale vázla a tak hosté bez problémů hlídali hubený náskok. Navíc v 88. minutě domácím nevyšla ofsajdová past a zdětínský Mašek zakončil sólo třetí brankou.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 40. Malík – 37. Míchal, 72. Kraus, 88. Mašek
  • Rozhodčí: Nejedlo – Vokoun, Cichra
  • Diváků: 100
  • ŽK: Sedláček, Loew – Mareš
  • Kosořice: Abelovský – Adámek (62. Heřmanský), Batala, Sedláček, Řehoř (78. Hodboď) – Řehák (60. Loew), Pokorný (46. Valdman), Herink, Vocásek (46. Kumbera) – Macháč, Malík
  • Zdětín „A“: Manžel – Šulc (64. Těšínský), Mareš,  – Míchal (57. Bláha), Kraus, Zuna, Votruba – Došlý (88. Kohlíček), Mašek (90. Jirků)
TJ Sokol Kosořice  – FK Zdětín „A“  1:3
SK Bělá p/Bezdězem –  Sokol Březno  0:2
TJ Sokol Řepov –  TJ Sokol Kněžmost  5:0
TJF Čechie Čejetice –  ZD Kostelní Hlavno  1:0
FK Dlouhá Lhota –  SK Akuma Ml. Boleslav  2:0
SK Jizeran Doubrava „A“ –  FK Krnsko 4:2
Dolnobousovský SK „B“ –  SK Kosmonosy „B“ 0:0

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
2. 6. 2019 17:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0101Porážka
FK Zdětín0123Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Adámek Martin 13 Obránce
3Batala Zdeněk Obránce
4Sedláček Marek Obránce
5Vocásek Filip 15 Záložník
6Wolf Jakub Záložník
7Pokorný Václav 17 Záložník
8Řehoř Josef 14 Obránce
9Řehák Jaroslav 16 Záložník
10Malík Michal Útočník
11Macháč Jaroslav Útočník
13Heřmanský Jan 2 Obránce
14Hodboď Martin 8 Obránce
15Kumbera Karel 5 Záložník
16Loew Tomáš 9 Záložník
17Valdman Sebastián 7 Záložník

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš