Nevydařený závěr sezóny se šťastným koncem

Jak už to bývá v okresním přeboru na Mladoboleslavsku zvykem, ve vyrovnané tabulce, zejména ve druhé polovině, bylo o zápletku postaráno až do poslední chvíle. V závěrečném kole bohužel o bytí v soutěži bojovali i fotbalisté Kosořic. Ti bez Hodbodě, Pokorného a Vocáska přivítali Kněžmost, který už o nic nehrál a tomu odpovídala i sestava. Téměř před dvěma lety obě mužstva taktéž končila soutěž vzájemným střetnutím. Tenkrát hosté přicestovali s deseti hráči a domácí přesilovku dokázali zužitkovat. Nyní hosté měli na soupisce 12 hráčů, ale řada opor jim chyběla. Domácí museli zvítězit, pokud chtěli usilovat o setrvání v soutěži a zároveň spoléhat na další výsledky.

TJ Sokol Kosořice – TJ Sokol Kněžmost  4:0 (2:0)

Souboje o záchranu měly stanovený stejný čas výkopu, a to sobotu od 13.30 hodin. Za velkého vedra začali domácí výborně. Již v osmé minutě Dragnev vybojoval míč pro Malíka, jehož dlouhý pas našel rozběhnutého Řehoře. Ten následně postupoval ze strany, jenže střela skončila mimo branku. Ojedinělý střelecký pokus hostí předvedl vzápětí Šrytr, ani tato střela brankou neskončila. Kosořičtí pokračovali v útočném snažení a v 19. minutě vyjádřené i střelecky. Po rohovém kopu se domácí sice neprosadili, Malík však vrátil míč do pokutového území a Batala na zadní tyči hlavou poprvé rozvlnil síť. Úvodní brankou začal sílit tlak Kosořických. Ve 22. minutě centroval Kumbera na nabíhajícího Řehoře, tomu ale střela nevyšla podle představ. O další dvě minuty později Martin Adámek rozehrál akci opět na agilního Řehoře, který prošel do pokutového území. Následnou střelu zblízka nabíhajícího Malíka dokázal kněžmostský Rudavský vyrazit a od tyče se míč odrazil zpět do hřiště. Druhá branka visela ve vzduchu, ale ani další šance změnu stavu nepřinesla. Domácí Herink přihrál do strany Řehákovi a následnou střelu vyrazil gólman před sebe. Dobíhající Herink zakončil dobře k tyči, jenže pohotový Rudavský opět podržel svůj tým. Až ve 32. minutě kosořický Sedláček dlouhým míčem hledal spoluhráče před pokutovým územím. Kněžmostský obránce pouštěl centr až k brankáři, míče se ale zmocnil důrazný Řehoř a střelou podél gólmana zvýšil náskok Kosořic. Ještě v závěru se ocitl ve velkém vápně Řehák, zakončení se mu ale nevyvedlo.

Druhý poločas plynule navázal na ten první. Již v 55. minutě Řehák přihrávkou do vápna našel Gruse, radost z branky mu však překazil Rudavský pohotovým zákrokem. Ve velkém vedru se tolik šancí už nerodilo, také i vinou častějších přestupků proti fotbalovým pravidlům, kdy se Kosořičtí několikrát zapomněli za kněžmostskou obranou. Až v 72. minutě se po rohovém kopu Malíka a následné skrumáži dostal odražený míč k Batalovi, který ze strany prostřelil Rudavského a dal svůj 2. gól v zápase. Následně se ke střele z vápna dostal i Loew, Rudavský byl ale pozorný. Loew byl v akci i o chvíli později, kdy se mu po přiťuknutí Herinka podařilo míč dopravit do branky, rozhodčí však viděl ofsajd. V závěru to byli hosté, kdo zahrozil před Abelovského brankou. Hybnerův přímý kop však skončil vedle brány. A tak si vzaly poslední slovo Kosořice. Loewova střela skončila ještě vedle brány, pak ale tentýž hráč našel přesným centrem hlavu Herinka, který se nemýlil a zvýšil už na 4:0 pro domácí. Poté hlavní rozhodčí ukončil zápas a Kosořice tak mohly po několika nezdarech slavit konečně výhru.

I když brzký čas výkopu nebyl ideální i kvůli horkému počasí, nakonec za to mohla být obě mužstva ráda. Silná bouřka po 17. hodině z fotbalového hřiště během pár minut udělala hřiště na vodní pólo. To po dešti ocenili hlavně žáci, kteří měli ukončení sezóny a v kalužích se poté se svými rodiči a trenéry náramně vyřádili.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 18. a 72. Batala, 32. Řehoř, 90. Herink
  • Rozhodčí: Hloucal – Chládek, Šebela
  • Diváků: 50
  • ŽK: 0 – Hofman, Jiří Zajíček
  • Kosořice: Abelovský – Kumbera (80. Štecher), Batala, Dragnev, Martin Adámek (60. Heřmanský) – Řehák (75. Valdman), Sedláček (75. Jan Adámek), Malík, Řehoř – Grus (60. Loew), Herink
  • Kněžmost: Rudavský – Kilián, Jiří Zajíček, Chlup, Bednár – Hofman, Hybner, Ondřej Zajíček, Rašín – Šrytr, Pravda (70. Prokůpek)
TJ Sokol Kosořice  – TJ Sokol Kněžmost  4:0
SK Bělá p/Bezdězem –  SK Kosmonosy „B“  2:4
SK Jizeran Doubrava „A“ –  TJF Čechie Čejetice  4:1
TJ Sokol Řepov –  FK Krnsko  8:3
FK Dlouhá Lhota –  FK Zdětín „A“  0:1
Dolnobousovský SK „B“ –  ZD Kostelní Hlavno 4:4
SK Akuma Ml. Boleslav –  Sokol Březno 5:2

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
15. 6. 2019 13:30 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0224Vítězství
TJ Sokol Kněžmost0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Kumbera Karel 16 Obránce
4Dragnev Dragomir Obránce
5Adámek Martin 14 Obránce
6Wolf Jakub Útočník
7Sedláček Marek 13 Záložník
8Řehoř Josef Záložník
9Řehák Jaroslav 3 Záložník
10Malík Michal Záložník
11Grus Jiří 12 Útočník
15Batala Zdeněk Obránce
3Valdman Sebastián 9 Záložník
12Loew Tomáš 11 Útočník
13Adámek Jan 7 Obránce
14Heřmanský Jan 5 Obránce
16Štecher Miloš 2 Záložník

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš