Těsné vítězství se zrodilo i na domácím hřišti

Hráče Kosořic čekal poslední domácí zápas podzimní části sezóny. Třemi výhrami se odpoutali ode dna a s domácím prostředím se chtěli rozloučit taktéž třemi body.

TJ Sokol Kosořice – Sokol Březno  1:0 (0:0)

První střelecký pokus si připsali domácí, když po deseti minutách utkání pálil na branku zpoza vápna Řehoř. Hosté ale jeho pokus odvrátili. Chvíli na to z půlky Jon centroval do vápna, Malík se k zakončení ale nedostal. Po dvaceti minutách hry získal odražený míč Herink, přihrávkou našel Machače, který mířil nepřesně. Na druhé straně po autovém vhazování Housera střílel Svoboda, ale jen do prostoru, kde stál připravený Šmelhaus. Šmelhaus následně zneškodnil i Houserův přímý kop. Hra se přelévala ze strany na stranu a k vidění byly jen pološance. Nejprve Jon našel Řehoře, ale jeho nepřesný centr skončil nad bránou. Na druhé straně Benešovu přihrávku zachytil Svoboda, Batala však stihl zakončení zabránit. První poločas žádnou velkou fotbalovou podívanou nenabídl, v závěru ještě musel pro zranění odstoupit domácí Pokorný. A tak na ukazateli svítilo po 45 minutách skóre 0:0.

Ihned po přestávce se na domácí valila pohroma. Po přihrávce Svobody ze středu hřiště prošel až do vápna Šlapka, jeho střela však pouze orazítkovala levou tyč Šmelhausovy brány. Hráči se v 2. poločase střelecky částečně probudili. Svoboda využil chyby v kosořické rozehrávce, jeho přihrávka na Beneše mířila ale do ofsajdu. Další střelecký pokus si připsal Šlapka, Šmelhaus byl pozorný. Správný kurz nabrala střílející rána Dušky, domácí obránci však nebezpečí zažehnali. Vědět o sobě daly i Kosořice. Po centru Malíka z pravé strany se hlavou prosadil Macháč, ale těsně minul. Stejná akce se opakovala o několik minut později. Tentokrát zleva centrující Malík nádherně posadil míč na hlavu Macháče a ten už se nemýlil – 1:0. Hosté zahrozili dvěma nepřesnými pokusy Housera. V 68. minutě přišel důležitý moment. Po faulu na Valdmama vrazil do hráče v přerušené hře Beneš a zápas pro něj skončil. Deset minut před koncem mohl vedení pojistit Malík, který postupoval sám na Bejra, ale výhodnou pozici nezužitkoval. Po centru Malíka gólem neskončil ani hlavičkový pokus Jona. A když se v závěru zápasu mezi 3 tyče netrefil ani Řehák, vyhráli domácí 1:0 a zůstávají neporaženi už 4 zápasy.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  60. Macháč
  • Rozhodčí: Vrabec – Janda, Petr Pažout
  • Diváků: 57
  • ŽK: Malík, Maška – Koudelka, Jeleček
  • ČK: 68. Beneš (Březno)
  • Kosořice: Šmelhaus – Jon, Sedláček, Batala, Adámek – Řehoř, Maška, Herink (73. Řehák), Pokorný (45. Valdman) – Macháč (78. Loew), Malík (89. Heřmanský)
  • Březno: Bejr – Svoboda, Chumlen (46. Pravda), Šlapka (73. Jeleček), Beneš, Duška, Koudelka, Dezsö, Šindelář, Bišický, Houser
TJ Sokol Kosořice  – Sokol Březno  1:0
SK Bělá p/Bezdězem –  TJ Sokol Kněžmost  1:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  FK Zdětín „A“   0:2
SK Jizeran Doubrava „A“ –  ZD Kostelní Hlavno  5:2
TJ Sokol Řepov –  SK Kosmonosy „B“  2:3
FK Dlouhá Lhota –  TJF Čechie Čejetice 2:2
Dolnobousovský SK „B“ –  FK Krnsko 6:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
11. 11. 2018 14:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0011Vítězství
Sokol Březno0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Šmelhaus Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
3Batala Zdeněk Obránce
4Jon Ondřej Obránce
5Sedláček Marek Obránce
6Adámek Jan Obránce
7Řehoř Josef Záložník
8Wolf Jakub 13 Záložník
9Pokorný Václav 14 Záložník
10Malík Michal 16 Útočník
11Macháč Jaroslav 15 Útočník
12Hodboď Martin Obránce
13Řehák Jaroslav 8 Záložník
14Valdman Sebastián 9 Záložník
15Loew Tomáš 11 Útočník
16Heřmanský Jan 10 Útočník

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš