Dvoubrankové manko smazali, body ale bere soupeř

V 6. kole se Kosořičtí utkali s Dolnobousovským SK, který své zápasy hraje na hřišti v Obrubech. Oba celky se před zápasem nacházely ve spodní části tabulky se shodným počtem 4 bodů.

Dolnobousovský SK „B“ – TJ Sokol Kosořice  4:3 (3:1)

Úvod utkání ale Kosořickým vůbec nevyšel. Skóre otevřeli domácí už v 7. minutě. Šolcův přímý kop usměrnil do sítě Klíma. O pár minut později mohlo být s hosty ještě hůř, když Tomíčkovu ránu dorážel opět Klíma, ale jeho branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Kosořickým vázla kombinace a soupeř měl hru ve své moci. Po čtvrt hodině hry to byli opět domácí, kdo zahrozil před Vítkovou brankou. Tomíčkovu střelu ale vytěsnil kosořický gólman na roh. V dalším průběhu prvního poločasu získal balon Řehák, který centrovaným míčem našel Adámka, ale jeho střela z dobré pozice mířila mimo 3 tyče. O pár minut později už se ale zase skóre měnilo. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Klíma, Vítek ale jeho střelu vyrazil pouze před sebe a na následnou dorážku byl už krátký. Hosté vůbec měli problémy ubránit soupeře při standartních situacích. I v dalších šancí se ocitli domácí. Nejprve hlavičkový pokus Klímy vykopával z brankové čáry Řehák. A poté jeho střelu gólman vyrazil na roh. Na druhé straně se do šance dostali i hosté. Ale Batala na Malíkův centr nedosáhl. A Malíkova střela ze 30 metrů chvíli nato skončila vedle tyče Stránského branky. V závěru poločasu se Šolc ocitl sám před Vítkem, ale zakončoval pouze do bránících hráčů Kosořic. 3 minuty před koncem hosté rozehrávali z poloviny hřiště, Malík naznačil pohyb, okamžitě dostal míč za obranu, obhodil si gólmana a snížil na 2:1. Ale o minutu později navýšil vedení domácích opět o 2 branky Tomíček. Více toho první poločas nenabídl.

Kosořičtí neměli co ztratit a do druhého poločasu pozměnili rozestavení. V úvodních minutách se dostal k míči Maška, ale prudkou střelou trefil jen Stránského. Mimo 3 tyče mířily i pokusy Pavlíčka a Herinka. V 65. minutě vybojoval na hranici vápna míč Malík, jeho parádní střela se otřela o zadní tyč a zapadla za Stránského záda – 3:2. Hosté si vytvořili tlak, který vyvrcholil přihrávkou do vápna. Míč se dostal k úplně volnému Batalovi a ten střelou na zadní tyč srovnal. V dalším průběhu druhého poločasu byly k vidění už jen náznaky šancí. A když Tomíčkova střela mířila vedle brány, už to vypadalo na dělbu bodů. Ale v 90. minutě se sám před brankou objevil Tomíček a poslal domácí do vedení. Hosté sice reklamovali u rozhodčího postavení hráče mimo hru, ale na konečném výsledku 4:3 už se nic nezměnilo.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  7. a 19. Klíma, 43. a 90. Tomíček – 42. a 65. Malík, 75. Batala
  • Rozhodčí: Louda – Kuba, Pršala
  • Diváků: 85
  • ŽK: Šolc – Maška, Řehoř, Malík
  • Kosořice „A“: Vítek – Pavlíček (87. Hodboď), Sedláček, Batala, Jon – Řehák (67. Loew), Maška, Herink, Adámek – Malík, Řehoř
  • DBSK „B“: Stránský – Zahrada, Kasal, Hrdý, Jakub Šolc (90. Michal Šolc), Kynčl (59. Pechánek), Tomíček, Vacek, Klíma, Oudrnický, Ježek
Dolnobousovský SK „B“  – TJ Sokol Kosořice  4:3
ZD Kostelní Hlavno –  Sokol Březno  1:3
SK Jizeran Doubrava „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav  2:3
TJF Čechie Čejetice –  FK Zdětín „A“   1:2
FK Dlouhá Lhota –  SK Kosmonosy „B“  0:5
TJ Sokol Řepov –  SK Bělá p/Bezdězem 3:0
FK Krnsko –  TJ Sokol Kněžmost 1:4

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
30. 9. 2018 16:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Dolnobousovský SK0314Vítězství
TJ Sokol Kosořice0123Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Vítek Dominik Brankář
2Maška Martin Záložník
3Sedláček Marek Obránce
4Pavlíček Jan 13 Obránce
5Adámek Jan Záložník
6Batala Zdeněk Obránce
7Wolf Jakub Záložník
8Řehák Jaroslav 12 Záložník
9Jon Ondřej Obránce
10Malík Michal Útočník
11Řehoř Josef Útočník
12Loew Tomáš 8 Záložník
13Hodboď Martin 4 Útočník
14Grus Jiří Útočník

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš