Nevyužité šance Kosořic přišly soupeři vhod

O aktuálně desátou pozici v okresním přeboru se hrálo ve Dlouhé Lhotě, kam zavítali fotbalisté Kosořic. Domácí vstoupili do jarních odvet dobře, ale v posledních kolech jako by jim začínal docházet dech. Kosořičtí v předchozím kole porazili Doubravu, ale z vítězné sestavy vypadli tři hráči. Naopak na lavičku už usedl uzdravující se Batala.

FK Dlouhá Lhota – TJ Sokol Kosořice „A“  4:1 (2:0)

Domácí odstartovali duel několika centry do vápna. Nebezpečnější však byly dva úniky rychlého Kamberova zavánějící postavením mimo hru. V prvním případě místo zakončení přihrál na kopačky obránce a druhý pokus o chvíli později zlikvidoval brankář Šmelhaus. První šance Kosořických začala u pokutového území, kde se pěkně uvolnil Macháč, přihrál před branku a následnou střelu Martina Adámka dobře vytěsnil Charvát mimo branku. Ve 25. minutě se před brankářem nenadále ocitl kosořický Darmoš, jenže rozvlnil pouze boční síť. I další akce patřila hostujícímu týmu, místo zakončení po Grusově přihrávce však domácí podnikli rychlý brejk. Limr se po individuální akci uvolnil a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Domácí byli v kombinaci lepší, ale to hosté nahrazovali bojovností. A tak další čtvrthodina se odehrávala spíše mezi oběma vápny. Až ve 44. minutě centroval kosořický Malík ze strany, ale následnou hlavičku Macháče brankář vyrazil. Na druhé straně domácí uzamkli soupeře na chvíli před vápnem, Zelbovu ránu Šmelhaus vyrazil, stejně tak i dorážku Lukáše Zdobinského. Následný Šolcův rohový kop prodloužil Limr ke zcela volnému Lukáši Zdobinskému na zadní tyči a ten si tentokrát spravil chuť.

Hosté mohli v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky snížit, jenže šance Gruse a Pavlíčka brankou neskončily. Místo toho Kosořičtí chybovali, Limr se řítil do dalšího nebezpečného brejku. První střelu na brankové čáře ještě zastavil Hodboď, z dorážky se již Limr nemýlil. V 55. minutě se hostům podařilo zkorigovat. Malíkovu ránu vyrazil Charvát jen před sebe, Darmoš si míč hodil vedle gólmana a ani dobíhající Lukáš Zdobinský už nedokázal zabránit první brance Kosořic. Následovala pasáž bez zajímavější akce. Kosořičtí neskládali zbraně, v 71. minutě po rohovém kopu se prodloužený míč dostal ke střídajícímu Batalovi, který ale hlavičkou nemířil přesně. O minutu později střídající Krátký těžil z chyby Dlouhé Lhoty. Po přihrávce byl Grus sám před brankářem, ale těsně minul branku. Stejný hráč zahrozil i vzápětí, když si poradil s obráncem, ale střela na vzdálenější tyč opět skončila mimo branku. V této pasáži už mohlo být skóre vyrovnané, ale brankou neskončila ani hlavička Pavlíčka. V 85. minutě místo toho Kamberov sklepl dlouhý míč pro Zelbu, který pěkným obloučkem překonal brankáře a stvrdil vítězství domácích.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  31. a 48. Limr, 45. Lukáš Zdobinský, 84. Zelba – 55. Damoš
  • Rozhodčí: Vrabec – Novák, Knížek (delegát Paulus)
  • Diváků: 50
  • ŽK: 0 – Bešík
  • Kosořice „A“: Šmelhaus – Bešík, Boháček, Macháč (57. Batala), Jan Adámek (11. Grus) – Hodboď, Martin Adámek, Malík, Pavlíček – Valdman (82. Bartoníček), Darmoš (65. Krátký)
  • Dl. Lhota: Adam Charvát – Vrabec (80. Niklfeld), Ondřej Zdobinský, Lukáš Zdobinský, Pastorek, Zelba, Šolc (86. Václav Charvát), Limr, Klapač, Kohnhäuser, Kamberov
FK Dlouhá Lhota  – TJ Sokol Kosořice „A“    4:1
Slavoj Kr. Vrutice „A“  –  SK Bakov n/Jizerou „A“  2:3
SK Jizeran Doubrava „A“ –  SK Bezno-Sovínky „A“  6:0
ZD Kostelní Hlavno –  SK Kosmonosy „B“  0:3
Sokol Kněžmost –  Sokol Chotětov „A“  2:0
SK Rejšice „B“ –  Sokol Řepov 6:2
SK Bělá p/Bezdězem „A“ –  FK Zdětín „A“  2:0

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
2. 6. 2018 17:00 Okresní přebor 2017/2018

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
FK Dlouhá Lhota0224Vítězství
TJ Sokol Kosořice0011Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Šmelhaus Martin Brankář
2Pavlíček Jan Záložník
3Boháček Jiří Obránce
6Adámek Jan 10 Obránce
7Macháč Jaroslav 5 Obránce
9Hodboď Martin Záložník
11Darmoš Petr 8 Útočník
12Malík Michal Záložník
13Bešík Jan Obránce
14Valdman Sebastián 16 Útočník
15Adámek Martin Záložník
5Batala Zdeněk 7 Obránce
8Krátký Filip 11 Útočník
10Grus Jiří 6 Útočník
16Bartoníček Tomáš 14 Záložník

[print_link]