Ani v dohrávce se bodově nezadařilo

Odložené první jarní kolo okresního přeboru bylo sehráno na Svátek práce. Kosořice i Řepov usilují po dlouhé pauze o jakýkoli bodový zisk, domácí na jaře dokonce o první.

TJ Sokol Kosořice „A“ – TJ Sokol Řepov  1:2 (1:0)

Již na začátku bylo jasné, co bude hlavní zbraní Řepovských, rychlonozí hráči v útoku zaměstnávali obranu téměř celý zápas. Právě po akci Kohouta a Bonoma zakončoval Šťastný, ale Šmelhaus vyrazil míč mimo branku. Na druhé straně po rohovém kopu hosté odkopávali míč z brankové čáry. Utkání mělo svižný začátek a i další průběh nabídl pro přihlížející nespočet zajímavých akcí. Domácí marně naháněli Kohouta ve 12. minutě, míč poslal volnému Podlipnému, ale výborným zákrokekm se prezentoval Šmelhaus. Fotbalisté Řepova pokračovali v zahazování šancí. Také další akce Kohouta zůstala nevyužita. Stejně i hlavičkující Šťastný po centru Veselého nastřelil pouze hráče před sebou. Kosořičtí nejhorší období přečkali a po půlhodině hry začali více vystrkovat drápky. Rázem se i hosté začali strachovat o čisté konto. Malík s Grusem obstarali míč pro Mašku, který našel volného Malíka. Ten bohužel minul branku a vzápětí po další Maškově přihrávce zastavil jeho střelu obránce před odkrytou brankou. Při chuti byl i uzdravený Grus, jehož pas přesně našel na rohu vápna Lochmana. Tomu se dobře podařilo trefit míč z jedné, avšak mířil pouze vedle branky. Ve 42. minutě se Grus hbitě protáhl mezi obránci a střelu levačkou vytěsnil Gereg těsně vedle tyče. Čas prvního poločasu se naplnil a domácí ještě měli výhodu rohového kopu. Macháč měl dostatek času a míč hlavou nasměroval přesně – 1:0.

Od úvodního hvizdu ve druhém poločasu se hráči Řepova chopili taktovky. Domácí nechtěli udělat chybu a ztratit hubený náskok, což je možná trochu svazovalo. Za zmínku stojí až rychlé nohy Kohouta, který naservíroval míč Podlipnému, jenže důrazný Adámek nedovolil řepovskému hráči před odkrytou brankou úspěšně zakončit. Až po pětadvaceti minutách Grus ve vápně pokryl míč, odcentroval a Kumbera z jedné mířil jen do boční sítě. O dvě minuty později si Grus poradil se stoperem, ale branka byla nízká a míč skončil za brankou. Ke slovu se vrátili hosté. Střídající Štěpán byl na hřišti pouhých devět minut, když tři řepovské hráče nechali domácí trestuhodně neobsazené a právě Štěpán hlavou vyrovnal. Ihned z rozehry mohl kosořický Pokorný vrátit svému týmu vedení. Po Malíkově pasu prostřelil gólmana, jenže obránce, aniž by věděl jak, odrazil míč mimo branku. Nakonec vývoj zápasu hosté otočili. Opět střídající Štěpán unikl po levé straně, ve vápně zasekl míč a skrytou střelou přes obránce překonal i brankáře. Domácí dlouhými míči do vápna zkusili alespoň vyrovnat, šesté porážce v řadě ale již nezabránili.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  44. Macháč – 75. a 84. Štěpán
  • Rozhodčí: Švarc – Žižka, Kamenický
  • Diváků: 79
  • ŽK: Maška, Malík, Kumbera – Kopa
  • Kosořice „A“: Šmelhaus – Hodboď, Macháč, Adámek, Kumbera – Lochman, Kraus, Maška, Pokorný – Grus (82. Darmoš), Malík
  • Řepov: Gereg – Rambousek, Kopa, Vaněk, Uher – Šťastný, Splídek, Veselý, Bonomo – Podlipný (66. Štěpán), Kohout
TJ Sokol Kosořice „A“   – Sokol Řepov  1:2
Sokol Chotětov „A“  –  FK Dlouhá Lhota  2:1
Sokol Kněžmost –  SK Jizeran Doubrava „A“  0:0
SK Kosmonosy „B“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“   9:5
SK Bezno-Sovínky „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem „A“  1:2
SK Rejšice „B“ –  ZD Kostelní Hlavno  1:2
SK Bakov n/Jizerou „A“ –  FK Zdětín „A“   2:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
1. 5. 2018 17:00 Okresní přebor 2017/2018

Výsledky

KlubPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice101Porážka
TJ Sokol Řepov022Vítězství

TJ Sokol Kosořice

1Šmelhaus Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
6Kumbera Karel Obránce
7Kraus Jakub Záložník
8Pokorný Václav Záložník
9Lochman Martin Záložník
10Grus Jiří 4 Útočník
11Macháč Jaroslav Obránce
12Malík Michal Útočník
13Hodboď Martin Obránce
15Adámek Martin Obránce
3Pára Petr Obránce
4Darmoš Petr 10 Útočník
14Bešík Jan Obránce