První vítězství Bezna na úkor Kosořic

Již před zápasem na půdě beznadějně posledního Bezna bylo jasné, že Kosořické nečeká vůbec snadný úkol. Ve slepené sestavě museli nastoupit dva hráči z rezervy, kteří dopoledne absolvovali duel v Obrubech a jeden zraněný hráč.

SK Bezno-Sovínky „A“ – TJ Sokol Kosořice „A“  2:1 (1:0)

V úvodní čtvrthodině se aktivně prezentoval zejména bezenský Tomáš Hötzel, ale chyby soupeřovy obrany nepotrestal. Na druhé straně pěkně zahraný rohový kop Malíkem málem překvapil brankáře Stýskala. Zápas spíše bojovného rázu nabídl fotbalovější okamžik až ve 27. minutě. Hostující obránce neodhadl trajektorii míče a Šišpela ranou z rohu vápna orazítkoval vzdálenější tyč. Hned vzápětí se domácí již dočkali. Vrácený míč do vápna se dostal k zapomenutému Tomáši Hötzelovi a ten zblízka nezaváhal. Závěrečná čtvrthodina byla v režii Bezenských. Několik náznaků brankou neskončilo a domácí před druhým poločasem měli dobře nakročeno k bodovému zisku.

Druhý poločas neodstartovali hosté vůbec špatně. V 55. minutě Adámek přihrál Batalovi, jenž si míč ještě posunul, následnou střelu slabší nohou však brankář kryl. Aktivita Kosořických vydržela patnáct minut, poté ji utlumili fotbalisté Bezna. V 61. minutě po dlouhém pasu předložil Šišpela míč v pokutovém území nabíhajícímu Tomáši Hötzelovi a ten pohotově k tyči navýšil náskok domácích. I další šance patřili Bezenským. Boháček nejprve po chybě branku přestřelil a vzápětí ze strany mířil těsně vedle. Kosořičtí nakonec další pokusy ustáli a další minuty naopak hrozilo hlavně z jejich kopaček. V 73. minutě centroval Malík z levé strany a míč se štěstím doletěl k volnému Batalovi. Ten však zblízka přestřelil. Následovali dvě šance Malíka, hostům však nebylo přáno. Brankou neskončilo ani pohotové vysunutí Malíka Macháčem, ofenzivní hráč hostí si však na poslední chvíli míč předkopl a brankář akci zmařil. Až v 81. minutě se v pokutovém území dobře zorientoval Macháč a střelou k tyči zkorigoval. Platnost branky potvrdil hlavní rozhodčí až po poradě s asistentem na pomezí, jelikož při střele ležel před brankou zraněný kosořický hráč a domácí reklamovali postavení mimo hru. Další branka již nepadla a hosté ani na čtvrtý pokus na jaře nebodovali. Přesto za bojovnost v nelehké situaci zaslouží pochvalu.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  31. a 61. Tomáš Hötzel – 81. Macháč
  • Rozhodčí: Šebela – Černý, Postránecký
  • Diváků: 80
  • ŽK: Martin Hötzel, Růžička, Šípek – Lochman, Adámek
  • Kosořice „A“: Šmelhaus – Bešík, Macháč, Maška, Bartoníček – Hodboď, Adámek, Malík, Lochman – Valdman, Batala
  • Bezno „A“: Stýskal – Nicu Gulica, Gruncl, Růžička, Andrei Gulica – Boháček (67. Šípek), Linek, Möbius, Martin Hötzel (77. Novotný) – Tomáš Hötzel, Šišpela
SK Bezno-Sovínky „A“  – TJ Sokol Kosořice „A“   1:2
Sokol Chotětov „A“  –  FK Zdětín „A“   3:1
Sokol Kněžmost –  Sokol Řepov  5:3
ZD Kostelní Hlavno –  SK Bělá p/Bezdězem „A“  2:1
SK Jizeran Doubrava „A“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“   3:1
SK Rejšice „B“ –  FK Dlouhá Lhota  1:2
SK Kosmonosy „B“ –  SK Bakov n/Jizerou „A“  1:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
21. 4. 2018 17:00 Okresní přebor 2017/2018

Výsledky

KlubPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Bezno-Sovínky112Vítězství
TJ Sokol Kosořice011Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Šmelhaus Martin Brankář
2Maška Martin Obránce
5Batala Zdeněk Útočník
6Valdman Sebastián Útočník
8Bartoníček Tomáš Obránce
9Lochman Martin Záložník
11Macháč Jaroslav Obránce
12Malík Michal Záložník
13Hodboď Martin Záložník
14Bešík Jan Obránce
15Adámek Martin Záložník